Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

30 év után oldotta meg a saját eltűnését egy kanadai férfi

2016.02.12. 20:40

Egy kanadai férfi a saját eltűnésének a 30 éves ügyét oldotta meg azzal, hogy eszébe jutott, kicsoda. A most 51 éves Edgar Latulip még 1986-ban tűnt el Kitchener városából, és azóta se találtak rá a rokonok.

Latulip egy fejlődési rendellenesség miatt akkoriban egy 12 éves mentális fejlettségi szintjén állt. Eltűnése idején épp kórházban kezelték egy öngyilkossági kísérlet miatt. A feltételezések szerint a 21 éves fiatalember buszra szállt, hogy a Niagara vízeséshez utazzon, és újra megpróbálkozzon az öngyilkossággal. Út közben azonban fejsérülést szenvedett, és ennek következtében amnéziás lett.

mug

30 évvel később viszont elkezdtek visszajönni az emlékei. A kilétére úgy derült fény, hogy eszébe jutott a neve. Ezt meg is mondta egy szociális munkásnak, aki a neten rákeresve kezdett el gyanakodni. Értesítette a hatóságokat, akik nyomozni kezdtek, és végül a Latuliptól és egy rokonától vett DNS-minták alapján bebizonyosodott, hogy ő az évtizedekkel ezelőtt eltűnt fiú, vagyis azóta már férfi. Kiderült az is, hogy Latulip egész idő alatt mindössze 130 kilométerre élt az eredeti otthonától.