Mátyás
-6 °C
1 °C

Ölelkező halott párt találtak a romok alatt

2016.02.13. 08:24

Szombaton 116-ra emelkedett az egy héttel azelőtti tajvani földrengés halálos áldozatainak a száma, és az utolsó áldozatot is kiemelték a Tajnan városi toronyház romjai közül - írja az MTI a helyi média beszámolói alapján. Pénteken több mint 30 holttestet emeletek ki a romok alól, köztük egy egymást ölelő fiatal házaspárt. A mentők a helyszíni beszámolók szerint könnyek között próbálták az egyetemistákat szétválasztani.

A holdújévet közvetlenül megelőző katasztrófa idején a 16 emeletes épület lakóinak sok rokona is ott tartózkodott. A hajnali órákban a 6,4-es erősségű földmozgás következtében körülbelül 380 emberrel dőlt oldalára a lakóház. A földrengés által legsúlyosabban érintett Tajnan városban több mint 10 épület dőlt romba, vagy rongálódott meg súlyosan. A sérültek száma 550 körül volt.

Őrizetbe vették a leomlott épület építtetőjét, egy ingatlanfejlesztő cég első emberét, és két másik vezetőt, akiket a felhasznált építőanyagok nem megfelelő minősége és az építtetés egyéb körülményei miatt gondatlanságból elkövetett emberöléssel gyanúsítanak.