Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

A dohányzás több embert öl meg, mint Obama

2016.02.17. 22:41

A dohányzás több emberrel végez, mint Obama, pedig ő is elég sok embert öl meg.

- ez áll azon a moszkvai plakáton, amit egy orosz ellenzéki politikus, Dmitrij Gudkov fotózott le, és töltött fel Facebook-oldalára kedden. 

A képen a cigiző amerikai elnök látható, és még azt is odaírták mellé, hogy mindenki jobban jár, ha nem dohányzik, mert különben olyan lesz, mint Barack Obama. 

Анекдоты с бородой — в жизнь. «У нас в СССР — свобода слова! Я тоже могу выйти на Красную площадь и сколько угодно ругат...

Közzétette: Dmitry Gudkov – 2016. február 16.

A polizikus egyébként korábban már leszokott a dohányzásról. 

Gudkov szerint gusztustalan, hogy egy ilyen plakát megjelenhet az orosz főváros utcáin, ráadásul azt sem lehet tudni, hogy ki áll mögötte, mert ez nincs feltüntetve. 

Néhány hete volt már egy hasonló akció Moszkvában: akkor az amerikai nagykövetséggel szemben lévő épületre akasztottak ki a 2008-as elnökválasztás híres plakátjára emlékeztető drapériát, csak ezen az állt, hogy Obama egy gyilkos. 

De volt már Obama-ellenes orosz videó is: múlt héten töltötték fel Youtube-ra Stop Obama címmel. Az látható rajta, hogy több száz orosz fiatal esik össze, és az egyetlen aki állva marad, egy feliratot tart fel: "Az Egyesült Államok elnöke hetente 875 embert öl meg".