Döglött kígyót tekert a transznemű áldozat nyaka köré

shutterstock 220175551
2016.02.17. 19:26

A göteborgi bíróság szerdai döntése alapján négy évet kell javítóintézetben töltenie annak a 16 éves fiúnak, aki tavaly ölte meg transzszexuális áldozatát, majd a nyaka köré egy halott kígyót tekert. A fiatalkorúnak ezen felül kártérítést kell fizetnie a hozzátartozóknak, majd miután büntetését letöltötte, ki fogják utasítani az országból, írja a svéd Local.

A észak-afrikai származású elkövető a rendőrségi kihallgatások során állítólag sírva mesélt a történtekről, és azt mondta, önvédelemből végzett az áldozattal, mert az szexuálisan zaklatta. A fiú hajléktalanként élt az utcán, amikor a gyilkosság estéjén a vörös hajú nőnek öltözött áldozat (aki a biológiai neme szerint férfi volt) odalépett hozzá, és ruhákat, élelmet, valamint zuhanyzási lehetőséget kínált neki. A fiatalember elfogadta az ajánlatot, ám amikor a lakásba értek, a vendéglátója állítólag megpróbálta megerőszakolni.

A rendőrség ennek ellenére olyan felvételeket talált a gyilkos mobiltelefonján, amelyen az volt látható, ahogy a szexuális hovatartozása miatt szitkozódva ordibál az áldozattal, akinek holttestét később a párja találta meg, a nyaka köré egy inget és egy halott kígyót tekerve.

A fiút az elhunyt körme alatti DNS-minták alapján sikerült azonosítani. A lakásban a gyilkosság ideje alatt egy 19 éves fiatalember is tartózkodott, őt bűnrészességgel vádolják.

A göteborgi bíróság az ítélet kihirdetésekor azt is hozzátette, hogy ha az elkövető nagykorú lenne,  életfogytiglani börtönbüntetést kapna.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport