16:00, December 03.
Hollandia 0
Egyesült Államok 0
Kalifa Nemzetközi Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 03.
Argentína 0
Ausztrália 0

Elfogták a lengyel könyvtárost, aki lefejezett egy nyelvtanárnőt

2016.02.18. 14:03

Letartóztatták csütörtökön Máltán a brutális gyilkosság elkövetésével gyanúsított, európai körözés alatt álló lengyel könyvtárost, aki vélhetően lefejezett egy fiatal nyelvtanárnőt, írja az MTI.

Tíz napja, február 8-án írtunk arról, hogy európai elfogatóparancsot adott ki a varsói bíróság egy könyvtáros ellen, akit azzal gyanúsítanak, hogy lefejezett egy nyelvtanárnőt. A harmincas éveiben járó feltételezett elkövető, Kajetan Poznanski a hatóságok szerint egy nyugat-európai országba szökött. Ewa Leszczynska-Furtak, a lengyel főváros törvényszékének szóvivője szerint a férfi a bűnügyi és pszichiátriai nyilvántartásokban nem szerepel, mégis nagyon veszélyesnek tartják.

635902667000117816
Fotó: fakt.pl

A 27 éves könyvtáros, Kajetan Poznanski ellen azután adták ki Europol-körözést, hogy a tűzoltók egy felgyújtott varsói lakásban folytatott vizsgálatok során egy lefejezett nő maradványaira bukkantak. A nyomozás során kiderült: az áldozat egy fiatal nyelvtanárnő, aki lakásán adott olaszórákat. Poznanski a gyanú szerint ott fejezte le szamurájkarddal, a holttestet taxival szállította el saját otthonába, amelyet később felgyújtott. A tett után külföldre szökött.

Poznanskit szerdán vették őrizetbe Málta fővárosában, La Valettában. Máltai rendőrök fogták el, lengyel nyomozók jelenlétében. Lengyelországnak való kiadatása néhány héten belül várható - számolt be róla a varsói ügyészség szóvivője.

A lengyel rendőr-főkapitányság a szerdai őrizetbe vétel után közölte: Poznanski valamelyik észak-afrikai országba készült továbbutazni Máltáról, ahova Németországon és Olaszországon keresztüljutott el. Ezt az útvonalat és máltai tartózkodási helyét az általa hagyott "telekommunikációs nyomok" révén tudták azonosítani.

A gyanúsított eddig nem szerepelt a lengyel bűnügyi és pszichiátriai nyilvántartásokban. Miután Lengyelországba érkezik, pszichiátriai vizsgálatnak vetik alá. Az ügyészség szerint ha bebizonyosodik bűnössége, életfogytiglani szabadságvesztéssel is büntethetik.  • Hírek
  • Hírek