Erhard
2 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Sokat szidta Erdogant, bemószerolta a férje

2016.02.22. 20:03

Panaszt emelt a hatóságoknál felesége ellen egy török kamionsofőr Recep Tayyip Erdogan török elnök megsértése miatt - írja az MTI. A férfit az bosszantotta, hogy az asszony minden alkalommal szitkok özönét zúdította az államfőre, amikor az elnök megjelent a tévé képernyőjén.

A 40 éves kamionsofőr, aki három évvel ezelőtt vette feleségül a nőt, elmondása szerint folyamatosan követelte a feleségétől, hogy hagyja abba az elnök szidalmazását. Felesége, akit szintén bosszantott a nyaggatás, azt válaszolta neki, hogy ha ez ennyire zavarja, írja le a sértéseket és emeljen panaszt a hatóságoknál. A férj így is tett: bizonyítékként lejegyezte felesége válogatott inzultusait, majd benyújtotta panaszát az izmiri hatóságoknál.

A Yeni Safaknak a férfi úgy nyilatkozott, állandóan kérdőre vonta nejét, miért szidja Erdogant. "Elnökünk jó ember, és nagyszerű dolgokat visz véghez Törökországban", mondta. A kamionsofőr kifejtette, hogy ha apja szidalmazta vagy sértegette volna az elnököt, ezt neki sem nézte volna el, és ugyanígy járt volna el. A panasz után a 38 éves feleség jogi válaszlépései sem maradtak el: beadta a válókeresetet.

A Törökországot 2003 óta irányító Erdogant belföldön és külföldön egyaránt azzal vádolják, hogy autoriter, iszlamista-konzervatív rendszert működtet. Erdogan rendszeresen bepereli politikai ellenfeleit, a sajtót, de akár az egyszerű állampolgárokat is az őt érintő "sértések" miatt, s az ilyen eljárások száma különösen Erdogan 2014. augusztusi elnökké választása óta szaporodott meg. Az esetek többségében a "sértések" miatt felfüggesztett szabadságvesztéseket szabnak ki a bíróságok.