179 áldozatuk volt a szíriai robbantásoknak

2016.02.22. 13:51

A legfrissebb adatok szerint a vasárnapi Damaszkuszban történt négy pokolgépes robbantásnak legalább 120 áldozata volt, a Homsz városában történt kettős merényletben pedig 59-en vesztették életüket. A korábbi híradások 60, illetve 49 áldozatról szóltak. A merényletek elkövetését az Iszlám Állam (IS) vállalta magára, írja az MTI. Az áldozatok közül legalább kilencven civil volt.

A szíriai polgárháború 2011-es kirobbanása óta nem volt ennyi halálos áldozatot követelő terrortámadás az országban. Szíriában eddig a legvéresebb terrortámadást az al-Kaidával szövetséges an-Núszra Front hajtotta végre: 2012 májusában 112 emberrel végeztek egy kettős öngyilkos merényletben Damaszkuszban. A szíriai konfliktusban eddig legalább 260 ezer ember veszítette életét, és több mint tízmillióan váltak földönfutóvá.

Oroszország hétfőn határozottan elítélte a legutóbbi szíriai terrormerényleteket. Az orosz külügyminisztérium közleményében visszataszító bűncselekményeknek nevezte a hétvégi merényleteket, amelyek megfelelő választ igényelnek a nemzetközi közösségtől. Mint írták, útját kell állni az IS, az an-Núszra Front és más terrorcsoportok tevékenységének, hogy a felekezetek közötti viszály további kiélezésével ne súlyosbítsák a helyzetet Szírián belül, illetve az országgal szomszédos területeken.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport