Nem elmebeteg az az izraeli, aki elrabolt egy palesztin fiút, és élve felgyújtotta

2016.02.23. 09:10 Módosítva: 2016.02.23. 09:30

A pszichiátriai szakvélemény szerint beszámítható az a 31 éves ultraortodox zsidó férfi, aki 2014-ben kitervelte és irányította egy 16 éves palesztin fiú elrablását és meggyilkolását, írja a Háárecre hivatkozva az MTI.

A jeruzsálemi Joszef Hájim Ben Dávid két kiskorú társával együtt Kelet-Jeruzsálem arab negyedében rabolta el Mohammed Abu Kdeírt, majd egy erdőben eszméletlenre verték és élve felgyújtották. A tettet azzal indokolták, hogy bosszút álltak egy korábbi eset miatt, amiben három izraeli tizenévest raboltak el és öltek meg.

Tavaly decemberben a bíróság csak a két kiskorút ítélte el, mert az emberölést kitervelő és a gyilkosság végrehajtását irányító Ben Dávid védői arra hivatkoztak, hogy a férfi nem beszámítható. Az illetékes jeruzsálemi bírósághoz néhány napja benyújtott igazságügyi pszichiátriai szakvélemény azonban cáfolja ezt az állítást, és kimondta, hogy felelősnek tekinthető tetteiért.

A vádlott tette elkövetése előtt pszichiátriai kezelés alatt állt. A három szakember által jegyzett igazságügyi elmeorvosi vizsgálat azonban megállapította, hogy bár korábban gyógyszeresen is kezelték, a férfi nem elmebeteg és nincs szüksége zárt osztályon való kezelésre. A szakvélemény készítését vezető orvos várhatóan egy hónap múlva fog tanúskodni ügyében a bíróságon.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport