Zsuzsanna
-2 °C
10 °C
Index - In English In English Eng

Netanjahu felesége miatt újabb botrány tört ki Izraelben

2016.02.23. 12:27

Benjámin Netanjahu felesége miatt nem utazhatott a kormánydelegációval Berlinbe Ajelet Saked igazságügyi miniszter és kísérete, írja a Maarív című lapra hivatkozva az MTI.

A lap tényfeltáró cikke szerint a kormányfő feleségének személyes ellenszenve miatt eredetileg meg sem hívták Sakedet a február közepi német-izraeli közös kormányülésre, azonban a német partner kifejezett nyomására végül mégis a meghívottak listáján szerepelt, azonban a kormánygépre már nem szállhatott fel.

Sara Netanjahu a lap szerint azóta gyűlöli a 39 éves miniszter asszonyt, hogy az két évig a férje irodavezetője volt. Saked 2008-ban hagyta ott a posztot, miután viszályba keveredett Sara Netanjahuval. A miniszter azonban most elfogadta a kormányfő feleségének ultimátumát, miszerint magának kell megoldania, hogyan jut el Berlinbe. A szégyenteljes valóság leplezése érdekében egy nappal korábban utazott kíséretével a német fővárosba, és ott kreált magának néhány fölösleges programot.

Az ügy miatt a kormányzat átláthatóságát ellenőrző egyik izraeli civil szervezet azt követeli, hogy a pénzügyminisztérium a külön utazás miatti extra költségeket fizetesse ki a felelősökkel, azaz Sara Netanjahuval.

Mint ahogy megírtuk, közel két hete bíróság mondta ki Izraelben, hogy Sara Netanjahu elviselhetetlen. A kormányfő feleségét korábbi gondnoka perelte be, mert a nő folytonos dühkitörései miatt megaláztatásokat kellett elszenvednie.