Konrád
6 °C
23 °C

Durván nőtt Merkel népszerűsége

2016.03.01. 19:18

Angela Merkel népszerűsége egy hónap alatt elmozdult a négyéves mélypontnak számító 46 százalékról, és már újra 54 százalékon áll, írja a Telegraph.

Montázs egy rajongótól
Montázs egy rajongótól
Fotó: Kai Pfaffenbach

Ezzel úgy tűnik, hogy személyesen túljutott a menekültkérdés okozta népszerűségvesztésén. A négyéves mélypontra ugyanis főleg a háborús övezetekből érkező menekültek egy jelentős részét befogadó politikája vitte. Külön csapás volt számára a kölni szexuális zaklatások és rablások okozta felháborodás, mert azt is a befogadó politikával kötötték össze. 

Ebben nincs is változás, azaz eggyel tágabban a kormány egész teljesítményét a menekültkérdésben két százalékponttal rosszabbnak látják már a németek, 59 százalékuk nem elégedett ez ügyben. 

Viszont Merkel talán legfőbb ellenfele, a menekültekkel és bevándorlókkal szemben keményebb fellépést sürgető CSU-s  frakciótársa,  Horst Seehofer bajor miniszterelnök megítélése közben hét százalékpontot esett, tehát árnyaltabb lehet a kép. Merkel pártja, a CDU közben egy százalékpontot erősödött, 36 százalékon állnak.

Mindenesetre két hét múlva tartományi választások lesznek Németországban három tartományban, ott nyilvánvalóbban eldől majd, hogy hogy áll Európa legnagyobb hatalmú vezetője. 

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!