22 évvel a Csupasz Pisztoly sztárjának gyilkossági ügye után került elő egy kés

2016.03.05. 12:13

1994. június 12-én holtan találták O. J. simpson exfeleségét, Nicole Brownt és annak barátját, Ron Goldmant a nő Los Angeles-i öröklakásában. Az akkori nyomozás megállapította, hogy halálukat több késszúrás okozta. Simpson akkoriban még elismert sztár volt nemcsak a futball-ligában, hanem a filmiparban is – talán legismertebb szerepe a Csupasz pisztoly trilógia Nordberg nyomozója, aki a balfék Frank Drebin hadnagyot (Leslie Nielsen) segítette a filmek során.

Simpsont nem volt könnyű elfogni: miután június 17-én nem élt a rendőrség által adott lehetőséggel, hogy feladja magát, körözést adtak ki ellene. Kiderült, hogy Simpson egy barátjával együtt menekülőre fogta, így - a média helikoptereivel karöltve - üldözőbe vették a kocsiját, és órákon át próbálták kikönyörögni a terepjáróból. Simpson a hajsza során még öngyilkossággal is fenyegetőzött. Végül még aznap este, miután megengedték neki, hogy brentwoodi otthonában elbúcsúzzon édeasnyjától és megigyon egy pohár narancslevet, feladta magát a rendőrségnek.

A hatalmas médiaérdeklődés közepette lezajlott tárgyalás nem volt botrányoktól mentes, ugyanis rengeteg bizonyítékot egyszerűen mellőztek. Az egyértelmű bizonyítékok és tanúvallomások ellenére a védők elérték céljukat, és sokak legnagyobb döbbenetére – vagy épp örömére – Simpsont 1995. október 3-án felmentették a gyilkosság vádja alól. Mondjuk évekkel később fegyveres rablás és emberrablás miatt 33 éves börtönbüntetést kapott, de ez mindegy.

Az egyik legfontosabb bizonyíték a gyilkossági ügyben, maga a kés, sosem került elő. Most azonban egy amerikai rendőr azzal állt elő, hogy a kés nála van − egy hónapja adta át a nyomozóknak −, a kést állítása szerint egy munkástól kapta még 1998-ban, írja a CNN. A munkás Simpson házának bontásán dolgozott. A rendőrség vizsgálja a kést, de nyilatkozatukban hangsúlyozták, hogy lehet, hogy az egész történet nem igaz. Az viszont biztos, hogy O. J. Simpson peréről készült filmsorozatot most fogják bemutatni az Egyesült Államokban.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport