Gábor, Karina, Ders
-3 °C
7 °C

Mellimplantátumába rejtette a kokaint, de így is lebukott

2016.03.09. 13:56 Módosítva: 2016-03-09 14:18:40

Egy kiló kokaint találtak egy nő melleiben a német hatóságok a frankfurti reptéren, írja a Bildre hivatkozva az MTI. A nőt megműtötték és a mellimplantátumaiból előkerült a drog. A nő Bogotából érkezett, a kokaint Spanyolországba akarta továbbvinni, ahol műtéti úton távolították volna el az implantátumait.

A Presse Portal értesülései szerint a 24 éves, háromgyerekes, mezőgazdaságban dolgozó nő még február 24-én érkezett meg Frankfurtba, a rendőrség pedig gyanút fogott, hogy köze lehet egy közúti balesethez. Kihallgatásakor mellkasi fájdalmakra panaszkodott, és mivel a testén friss műtéti hegek voltak, CT-vizsgálatnak vetették alá. A vizsgálat az implantátumban furcsa texturájú anyagot talált, ezért több órás műtéttel távolították el azt egy egyetemi klinikán. Az implantátumokból fél-fél kiló, nagy tisztaságú, pasztaállagú kokain került elő, amelyek értéke a fekete piacon elérheti a 200 ezer eurót is. A nőt a műtét után őrizetbe vették.

A frankfurti vámnyomozó iroda szóvivője szerint

a hatóságok a testcsempészet új dimenzióját tapasztalták meg. Ez volt az első eset, hogy ilyen formában csempésztek drogot az országba. Ez is mutatja, hogy a kábítószerkereskedők nem törődnek vele, hogy emberi sorsokkal játszódnak, életveszélybe sodorják a futárokat.