Zelma, Rajmund
-4 °C
3 °C

Összeomlott egy emeletes ház Nigériában

2016.03.10. 15:24
Legalább harmincöten meghaltak egy ötemeletes épület összeomlásakor a Nigéria egyik gazdasági központjának számító Lagosban. A nigériai hatóságok csütörtöki közlése szerint a katasztrófáért valószínűleg az építkezési vállalat tehető felelőssé.

A helyi katasztrófa-elhárítás egyik szóvivője elmondta, hogy a félkész épület kedden dőlt össze, és sok embert temetett maga alá. Hozzátette, hogy két nappal a történtek után még mindig lehetnek áldozatok a romok alatt. A mentőakció folyamatban van, jelenti az MTI.

A The Guardian című brit napilap értesülése szerint eddig tizenhárom embert sikerült kimenteni.

A baleset heves esőzéseket követően történt a 20 millió lelkes metropolisz legdrágább ingatlanjainak otthont adó körzetében, Lekkiben.

A nigériai hatóságok közölték, hogy a félkész épület túllépte a megengedett magassági korlátozásokat, és a tulajdonos nem vette figyelembe a munkálatok leállítására vonatkozó hatósági utasítást, s folytatta az építkezést.

A szerencsétlenségre válaszul a nigériai hatóságok lezártak további húsz, korábban veszélyesnek ítélt építési területet Lagosban.

2014 szeptemberében 116 ember vesztette életét a nigériai nagyvárosban annak következtében, hogy beomlott egy keresztény szektához tartozó épület.