1993-as gyilkosságot vallott be egy norvég férfi

2016.03.14. 20:59

Egy 62 éves norvég férfi magára vállalta Ann Karin Nilsen 1993-as meggyilkolását. A nő 38 éves korában tűnt el, és azóta senki nem hallott róla.

A VG cikke szerint a férfi úgy döntött, hogy feladja magát, miután meglátogatta az anyja sírját. Még a halála előtt vallotta be neki, hogy ő ölte meg Nilsent, aki egykor az élettársa volt. A rendőröknek a férfi azt mondta, az anyja szellemének sugallatára adta fel magát.

A férfi azt állította, hogy akkor ölte meg Nilsent, amikor együtt éltek Oslóban. Egy heves vita után gyilkolta meg a nőt, majd a holttestét elrejtette a Finnskogen-erdőben. A rendőrök viszont nem találják a nő maradványait, ezért a nyilvánossághoz fordultak segítségért – közölte Sturla Henriksbø rendőrségi szóvivő közölte az NTB hírügynökséggel.

Nilsennek nem voltak közeli rokonai, így nem is nyilvánították eltűntnek. Henriksbø szerint Nilsen és a szobatársa ismertek voltak az oslói drogfogyasztó közösségekben, de a nyomozás során a nyilvános feljegyzésekben Nilsenről semmilyen adatot nem találtak. Feltételezik, hogy a gyilkosságot 1993 szeptemberében követték el.

Nilsen holtteste nem került elő, és a vallomástevő is többször ellentmondásba keveredett magával. A rendőrség ezért nem lehet teljesen biztos benne, hogy Nilsen csakugyan halott.

A gyanúsított magyarázatának hihető alapjai vannak, mivel a nőnek 1993 óta nincs nyoma. De még így is több ellentmondás van a magyarázataiban, beleértve azt is, hogy hogyan gyilkolta meg.

– mondta Henriksbø.

Az sem világos, hogy mikor történt a gyilkosság. A gyanúsított először 1992-t emlegette, de a rendőrség által talált dokumentumok szerint Nilsen 1993 márciusában megjelent a bíróságon. A nyomozók azt  remélik, a nyilvánosság erejével végére járhatnak az ügynek. Arra kérték az embereket, hogy ha ékszert és csont- vagy szövetdarabot találnak a Finnskogen-erdőben, jelezzék a rendőrségnek, mert ez segíthet meghatározni, merre keressék a holttestet.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport