Migráns ölhette meg a januárban holtan talált bébiszittert Ausztriában

2016.03.17. 13:57

Az osztrák ügyészség közleménye szerint most már biztos, hogy gyilkosság áldozata az az amerikai állampolgárságú fiatal nő, akit holtan találtak bécsi lakásban januárban, írja a thelocal.at. A nő bébiszitterként dolgozott az osztrák fővárosban.

A 25 éves nő holttestét azután találták meg a rendőrök, hogy az általa felügyelt gyermek családja bejelentést tett, hogy valószínűleg valami nincs rendben, mert a nő nem ment gyermekéért az iskolába.

A tűzoltók betörték a lakása ajtaját, ahol arccal lefelé, hason fekve találtak rá a félmeztelen halott nőre egy matracon, körülötte égő gyertyákkal. Az első vizsgálatok lapján úgy tűnt, megfulladt, de a részletes vizsgálatokig nem mondtak konkrétat a hatóságok.

Az ügyészség szóvivője szerdán erősítette meg helyi lapoknak, hogy valóban gyilkosság miatt folyik nyomozás az ügyben, hogy a nőt megfojtották.

A nőn megtalálták 23 éves, gambiai, Abdou nevű lakótársának DNS-ét, aki azután, hogy a rendőrök megtalálták a nő holttestét eltűnt, ám hamarosan letartóztatták egy svájci menekültügyi központban.

A svájciak úgy döntöttek kiadják Ausztriának a férfit, Abdou ugyan még fellebbezhet, de ha jogerős lesz a kiutasítás, akkor áprilisban Ausztriába érkezhet.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport