Hátizsákban, a barátai hátán járja be Európát egy mozgáskorlátozott

2016.03.20. 10:31
Nem a megszokott módon lesz hátizsákos turista egy izomsorvadásban szenvedő amerikai férfiból: a veleszületett betegsége miatt járásképtelen Kevan Chandlert egy speciális hátizsákban fogják körbevinni barátai Franciaországon, Nagy-Britannián és Írországon.

Ha ez így elsőre egy kicsit bizarrnak is hangozhat, egyszerűen arról van szó, hogy Kevan és a barátai nem csak sajnálkoznak azon, hogy mi az, amit mozgáskorlátozottként nem tud megtenni, hanem megpróbálják maguk megtalálni a megoldást. Ha kell, úgy, hogy saját maguk veszik kézbe az ügyet, vagy éppen a barátjukat.

Az emberek nem azt kérdezték, hogy „de ezt Kevan meg tudja csinálni?”, hanem hogy hogyan. Azt tettük, amit akartunk és ott, ahol akartuk, egyszerűen megoldottuk.

Ezt maga az érintett írja a nemrég elindított blogjában, a We carry Kevan-on. A hétköznapibb helyzeteken túl korábban is segítették már a barátai kalandtúrákon is, egyszer egy városi csatornarendszert fedezték fel úgy, hogy a a 30 kilós súlyú férfit egy kipárnázott, nyereggel és háttámlával ellátott hátizsákban cipelték, négyen, felváltva.

A srácoknak köszönhetően sokkal magasabb voltam, mint máskor, úgyhogy elég vicces volt.

Most egy jóval komolyabb és hosszabb túrára készülnek. Nyáron három hét alatt szeretnék bejárni három ország látványosságait. A betervezett katakombák, kolostorok, kertek máskülönben megközelíthetetlenek lennének számára.

A blog is azt a célt szolgálja, hogy a példa minél több emberhez jusson el a világon. Mint Kevan Chandler egy interjúban mondta:

Mindannyian meg vagyunk törve valamilyen módon, mind rászorulunk, hogy megosszuk és cipeljük egymás terheit. Ez csak akkor lehetséges, ha kisegítjük egymást, amihez önfeláldozásra is szükség van.  • Hírek
  • Bankszámla