Brüsszel: Egy édesanya az első nevesített halálos áldozat

2016.03.23. 10:50

Egy perui édesanya az első nevesített halálos áldozata a keddi brüsszeli merényletsorozatnak. A 36 éves Adelma Tapia Ruiz a zaventemi repülőtéren csekkolt be a robbantás pillanatában – írta a CNN. Hároméves lánya és férje kisebb sérülésekkel megúszta a támadást, mert kicsit távolabb mentek a bombát rejtő csomagtól.

A két repülőtéri bombának és a belvárosi metróban végrehajtott robbantásnak legalább 31 halálos áldozata és 250 sérültje van. Arról, hogy a gyászoló Brüsszel hogyan kezeli a tragédiát, itt olvashatja helyszíni riportunkat.

Adelma Tapia Ruiz
Adelma Tapia Ruiz
Fotó: Facebook

A CNN egy amerikai katonáról és családjáról is beszámolt, akik megsérültek a robbantásban. A légierőnél szolgáló tiszt nevét nem közölték.

A halálos áldozatok között van egy olasz nő is, aki a Maelbeek metróállomáson végrehajtott robbantásos merényletben vesztette életét – írta a The Local olasz verziója. Ott húszan haltak meg, száz ember megsérült.

Arra jár, ahol merénylet van

Három mormon hittérítő is megsérült. A 62, 20 és 19 éves trióból a csapat legfiatalabb tagjának nem ez az első átélt terrormerénylete: Mason Wells a tragikus bostoni maratonon is ott volt a tömegben, amikor a csecsen Carnajev fivérek bombája robbant, három embert megölve, 264-et megsebesítve – írta az NBC. Wells – aki édesanyjának szurkolt a maratonon – szerencsésen megúszta a robbantást. A fiatalember november 13-án Párizsban is járt a 130 halálos áldozatot követelő merényletsorozat idején.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport