Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C

Az Iszlám Állam célba vette Németországot

2016.03.30. 20:08

Németország elleni támadásokra szólította követőit az Iszlám Állam (IS), írta a Bild alapján az MTI. 

A felhívást fotómontázsokkal közölték, az egyik ilyenen a Köln-Bonn nemzetközi repülőtér füstölgő főépülete látható, előtte pedig egy terepszínű ruhát viselő férfi, a vállán gépkarabéllyal. A képen elhelyezett német nyelvű felirat szerint "te is meg tudod tenni, amit testvéreid megtettek Belgiumban".

Egy másik montázson a berlini kancellári hivatal lángoló épülete és a terrorszervezet zászlaja látható. A felirat szerint "Németország csatatér".

A Bild kiemelte, hogy ugyanezek a témák más variációkban már előfordultak az IS propagandaanyagaiban - például berlini helyszín helyett a római Szent Péter teret ábrázolták lángba, füstbe borítva -, az utalás a brüsszeli terrortámadásokra viszont új elem.

A német szövetségi bűnügyi hivatal elnöke kedden azt mondta, hogy a brüsszeli merényletek ügyében nem találtak Németországba vezető szálakat. Ugyanakkor a terrorfenyegetettség továbbra is magas Németországban, bár konkrét veszélyről, készülő merényletről nincsenek információk, tette hozzá Holger Münch.

A legszélesebb nyomozati jogkörrel rendelkező német rendőrségi szerv vezetője elmondta, hogy az ezredforduló óta 11 terrortámadást hiúsítottak meg az országban.

Ha tudni szeretné, hogyan működik a világ jelenlegi legveszélyesebb terrorszervezete, akkor ezt a videót Önnek készítettük: