Teréz
9 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86% (353593 szavazat)

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1% (306608 szavazat)

IS-üzenet: Ma Brüsszel, holnap akár Magyarország

2016.03.30. 09:25

A március 22-i, brüsszeli támadások csak a kezdet, újabb erőszakhullámra számíthat Európa és Amerika – ez a lényege az üzenetnek, amit az Iszlám Állam (IS) médiaszervezete, az al-Wafa adott ki, írja a Washington Times.

„Amerika, te vagy a következő” az egyik szalagcím, mely alatt azt írják: az USA elfelejtette, hogy a muszlimok nem fogadják el a megalázást, és nem szalasztják el az alkalmat, hogy bosszút álljanak.

Nem felejtettük el az Irak megszállásakor megerőszakolt szüzek sikoltásait. Allah segítségével bosszút állunk rajtatok, leromboljuk a mítoszotokat, elraboljuk és rabszolgapiacon adjuk el asszonyaitokat.

– szól az üzenet, melyben arra is utalnak, hogy a San Bernardinó-i lövöldözőhöz hasonló, amerikai születésű támadóból „akár tízet küldenek Amerikára”. (December 2-án a 29 éves Tashfeen Malik és férje, a 28 esztendős Syed Rizwan Farook támadást hajtott végre a dél-kaliforniai San Bernardino megyei egészségügyi dolgozók munkahelyi bankettjén. A két merénylő a vérengzés után a rendőrökkel vívott tűzharcban életét vesztette.)

Egy másik al-Wafa-cikk Európa fenyegetésével foglalkozik.

Ma Brüsszel és a repülőtere, holnap akár Portugália vagy Magyarország kerülhet sorra.

– szól a cím. A megemlített két ország közül egyik sem számít az IS fő célpontjai közé, valószínűleg azért ezeket emelték ki, hogy fenntartsák a félelemérzetet: bárhol Európában lecsaphatnak. Ahogy fogalmaznak: „A lényeg: egy európai nemzet vagy főváros sincs biztonságban az Iszlám Állammal támadásaival szemben.”

A támadók megmutatták Belgiumnak: bombákkal, robbanóövekkel, fegyverekkel törünk rátok, és koporsóban küldünk titeket a pokolba. A mindenható Allah nevében a szórakozóhelyeken, stadionokban, iskolákban, földön, vízen, bárhol lecsapunk rátok.

„Célba vesszük a katonaságot, a rendőrséget, a nőket, férfiakat, az öregeket, gyerekeket. Senkit nem hagyunk életben” – írják.

ISIS: a franchise-terrorszervezet, ami lángokba borítja a világot

A világsajtó egyébként két éve is riogatott már azzal, hogy a kalifátus Magyarországot is kinézte magának, akkor egy bizonytalan eredetű térkép alapján vázolták fel, meddig akarhatnak terjeszkedni a dzsihádisták.