A térfigyelők felvételeiből összerakták, merre ment a brüsszeli reptérről a kalapos merénylő

2016.04.07. 16:03 Módosítva: 2016.04.07. 16:05

A brüsszeli rendőrség újabb videót adott ki arról a továbbra is keresett fehér kabátos, fekete kalapos férfiról, aki a brüsszeli reptéren volt a két öngyilkos merénylővel, de aztán a robbanószerekkel megpakolt csomagját hátrahagyva elmenekült.

A térfigyelő kamerák felvételeit elemezve fel tudták rajzolni a közben a kabátjától is megszabaduló férfi valószínű útját a reptérről egészen Brüsszel belvárosáig.

  • 7 óra 58 perckor jött ki a reptér épületéből, és gyalog indult el a parkolón át. Átment Zaventemen, az egyik kamera felvételén az is látható, ahogy egy szakaszon futni kezd.
  • 8 óra 50 perckor látható újból a térfigyelők felvételein az egyik kereszteződésnél, addigra már megszabadult valahol a kabátjától és ingben, közben telefonálva ment tovább Schaerbeek felé.
  • Végül 9 óra 50 perckor a Rue de Noyer sarkán látták utoljára, utána szem elől veszítették.

A hatóságok a férfi kabátját is külön keresik, egy világos, kapucnis felsőről van szó, amitől azt várják, hogy fontos információkat szolgáltathat a nyomozáshoz, írja a Le Soir.

Egyelőre három támadót azonosított a rendőrség a reptéren és a metróban robbantó merénylők közül. A reptéren robbantott Najim Laachraoui és Brahim el-Bakraoui, a metróban pedig Khalid el-Bakraoui. A kalapos reptéri férfi mellett egy olyan ötödik férfit is keresnek, aki a metróban segíthetett a merénylet végrehajtásában.

A támadásoknak összesen 32 áldozatuk volt. A brüsszeli repteret vasárnap nyitották meg újra az utasszállító gépek előtt.  • Tippek
  • Árfolyam