A kalapos terrorista azt állítja, hogy a foci EB-n csapna le az Iszlám Állam

2016.04.11. 11:15

A terroristák le akarnak csapni a nyáron megrendezendő foci Európa Bajnokságon Párizsban - a francia Libération szerint ezt állította kihallgatásán Mohamed Abrini. Ő az a kalapos férfi, aki a brüsszeli merénylők társa volt, de velük ellentétben végül nem robbantotta fel magát a repülőtéren.

Abrinit néhány napja fogták el és lapinformációk szerint elég beszédes a kihallgatásain. Abrini vallotta azt is, hogy eredetileg nem Brüsszelben, hanem Párizsban akartak merényleteket elkövetni, de a párizsi merénylő, Salah Abdeslam elfogása miatt változtattak a terven. 

A francia hatóságok azt ígérik, hogy maximális biztonsági intézkedések mellett rendezik meg az Európa Bajnokságot, de a rendőrök és a biztonsági szakértők ennek ellenére a legrosszabbtól tartanak, mondván, az esemény ideális célpont az Iszlám Állam számára.

Az AFP francia hírügynökségnek nyilatkozott az antiterrorista szolgálat egyik tagja és azt mesélte, hogy a sportesemény szervezői egy biztonsági tanácskozáson azt kérdezték tőlük, hogy egy esetleges merénylet másnapján meg tudják-e rendezni az elmaradt mérkőzéseket. "Átvettem a szót és visszakérdeztem: pontosan hány halott kellene ahhoz, hogy az egészet leállítsák?" - mesélte az antiterrorista szolgálat tagja.   • Hírek
  • Bankszámla