Megnézett egy repülőgyerekes animét, majd lezuhant a hatéves kislány az erkélyről

2016.04.12. 16:23
Meghalt egy toronyházból kizuhanó hatéves kislány Japánban, miután megnézett egy rajzfilmet, amiben a gyerekek tudnak repülni. Az anime címét a hatóságok inkább nem hozzák nyilvánosságra, mert az szerintük további problémákat okozna.

Az oszakai kislány éppen a halála előtti pénteken kezdte az általános iskolát, vasárnap pedig otthon, a család 43 emeletes házban lévő penthouse lakásában nézett egy DVD-t – a meséről annyit lehet tudni, hogy a benne szereplő gyerekek a történet szerint tudnak repülni.

Amikor apja észrevette, hogy a kislány nincs a szobában, ő már az erkély korlátján állt, ahová a szobája nyitott ablakán keresztül mászhatott ki, majd egy széket húzott az egy méter magas korláthoz. Apja szerint a kislány megcsúszhatott a következő pillanatban, kizuhant, a kiérkező mentők már csak a halálát tudták megállapítani.

A rendőrséget egy, a zuhanást látó járókelő értesítette, a hatóságok a szülőket nem vádolják semmivel – írja a Guardian. Azt, hogy a kislány tényleg ki akart-e ugrani, nem lehet tudni.

Ahogy azt sem, hogy melyik filmről van szó. „Nem akarjuk nyilvánosságra hozni az anime címét, amit nézett, mert akkor az emberek azt mondanák, »íme, ez történik, ha megnézed ezt a filmet«, és ez újabb problémákat okozna” – közölték a hatóságok a tragikus eset után.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport