Rasszista bántalmazás áldozata lett egy fehér fiú Amerikában

2016.04.13. 13:33

Giovanni Micheli egy évig az amerikai Long Islanden járt középiskolába, de nem sok örömét lelhette benne. Michelit kipécézték afroamerikai és latin-amerikai társai és válogatott módokon alázták lelkileg és fizikailag.

A fiú szülei 2010-ben beperelték az iskolát, amiért a vezetés gyakorlatilag hagyta, hogy a Michelit folyamatosan bántalmazzák.

Micheli 2008-tól két pszichiátriai kezelésen vett részt, mert a vizsgálatok azt mutatták nála, hogy szorongásos depresszióban szenved. Miután kivették az iskolából, magántanuló lett, majd egy magániskolában folytatta tanulmányait.

A szülők 20 ezer dollárra becsülték fiuk kezelésének és magánoktatásának költségeit. A per során az iskola ügyvédei azzal védekeztek, hogy Micheli sosem jelezte tanárai felé, hogy valami problémája lenne.

Valószínűleg érezve, hogy a 20 ezer dollárnál sokkal súlyosabb összeget is megítélhetnek a szülőknek, az iskola végül peren kívül megegyezett az intézménnyel, de a kártérítés mértékét nem árulták el, írta a Gawker.  • Hírek
  • Hírek