32 halottja van a japán földrengésnek

2016.04.16. 20:55

Magyar idő szerint szombat esti jelentések szerint 32-re nőtt a pénteki japán földrengések áldozatainak száma. A 7-es erősségű földmozgások Kjúsú szigetén pusztítottak, szinte ugyanott, ahol egy nappal korábban egy 6,2-es erősségű rengésben már 9 ember meghalt.

A mentőcsapatok szerint még legalább 23 embert kellene kiemelni a romok alól, azonban vasárnapra nagyon rossz esőt mondanak a meteorológusok, így a túlélők utáni kutatás újabb szempontból is versenyfutás lett az idővel.

A két rengés 41 halottja mellett 968 sebesült is van, de sok épület, út és híd is súlyosan megrongálódott. A szakértők szerint bár sokan azt hitték, hogy a csütörtöki 6,2-es rengés volt a fő esemény, kiderült, hogy az csak előrengés volt a pénteki hetes előtt.

Helyszíni jelentések szerint az emberek megrohanták a boltokat, kiürült polcok fotóival, illetve a vízért és élelemért sorban állók képeivel vannak tele az újságok. Az átmenetileg otthontalanná vált embereket menedékhellyé alakított iskolákban helyezték el. A japán védelmi erők mintegy 20 ezer katonája dolgozik a romok eltakarításán. Eddig nagyjából 92 ezer ember hagyta el az otthonát a kitelepítések miatt vagy kényszerűségből. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport