Olivér
8 °C
13 °C
Index - In English In English Eng

Elfogták a szilveszteri kölni zaklatások fő felelősét

2016.04.28. 19:33

Svájcban elfogtak egy 19 éves férfit, akiről feltételezik, hogy ő volt a nők szilveszteri kölni zaklatásának egyik fő felelőse - jelentette az MTI. A gyanúsítottat egy 24 éves másik férfival együtt Kreuzlingen észak-svájci városban vették őrizetbe. A két férfi közvetlenül a határ másik oldalán fekvő németországi Konstanzban egy bevásárlóközpontban fosztogatott, de az éjjeli őr ezt észrevette, és a nyomukba eredt. Amikor gyalog átlépték a svájci határt, az őr értesítette az ottani rendőrséget, amely elfogta a tetteseket.

A két férfi nemzetiségét nem hozták nyilvánosságra a hatóságok. A fiatalabb ellen európai körözést adott ki a kölni ügyészség. Kreuzlingenben úgy döntöttek, hogy a körözött fiatalt kiadják Németországnak.

Kölnben a rendőrség több mint 1500 bűncselekményről szerzett tudomást, amelyet szilveszter éjszakáján követtek el. Ezek között nagyon sok szexuális zaklatás és lopás volt. Hasonló esetek történtek más német városokban is. Összesen mintegy 120 elkövetőt gyanúsítottak meg. Közülük eddig csak hármat ítéltek el tolvajlásért. Zaklatási ügyben egy per indult Düsseldorfban, április 11-én egy marokkói állampolgár ellen.