Embercsempészek és migránsok ölték egymást Líbiában

2016.04.28. 08:55

Legalább kilenc egyiptomi migráns és három líbiai embercsempész halt meg, feltehetően a köztük kialakult fizetési vita miatt a líbiai Bani Valídban - közölte az MTI.

A Tripolitól mintegy 150 kilométerre délkeletre lévő városban az egyiptomiak megöltek három embercsempészt, majd megpróbálták a holttesteket valahová elszállítani, de egy közúti ellenőrzőpontnál feltartóztatták őket, miután vérnyomokat vettek észre az autójukon. Később egy negyedik embercsempész jelent meg azon a rendőrőrsön, ahol az egyiptomi migránsokat fogva tartották, és tüzet nyitott rájuk. Az ENSZ líbiai missziója arról számolt be, hogy kedden és szerdán egymást követő incidensekről volt szó, amelyekben összesen 13 egyiptomi migránssal végeztek, egyúttal vizsgálatot követelt az ügyben.

Líbiában jelenleg százezrével vannak ellenőrizetlenül érkező migránsok és belső menekültek. A külföldről érkezett migránsok egy része munkát talált és letelepedett az észak-afrikai országban, míg más részük megpróbál a Földközi-tengeren át Európába eljutni.

A migrációt a különböző líbiai fegyveres csoportokkal összeköttetésben álló, nagy hatalmú csempész hálózatok ellenőrzik, és a migránsok gyakran válnak visszaélések és erőszakos cselekmények áldozatává.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport