Cecília
7 °C
12 °C
Index - In English In English Eng

Két hétig élt a földrengés romjai alatt egy férfi Ecuadorban

2016.05.01. 08:47

Csaknem két héttel az április 17-i pusztító földrengés után élve húztak ki a romok alól egy 72 éves férfit Ecuadorban.  A mentőszolgálatok a latin-amerikai ország nyugati részén fekvő Manabi tartomány Jaramijo városában,  egy félig összedőlt házból  mentették ki a Manuel Vasquez nevű férfit.

7373782-3x2-940x627
Fotó: Venezuelai követség (Ecuador

Vasqueznek óriási szerencséje volt, a romok  alól jövő zajokra egy kockázatokat felmérő csoport tagjai lettek figyelmesek. Az idős férfit  azonnal kórházba szállították. Bár nagyobb sérülései nem voltak, rendkívül lefogyott, dehidratált volt és krónikus veseelégtelenséget állapítottak meg nála.

Ecuadort április 17-én az elmúlt hét évtized legsúlyosabb katasztrófája érte: az országot a Richter-skála szerint 7,8-as fokozatú földrengés rázta meg. A kormány tájékoztatása szerint 654-en vesztették életüket a szerencsétlenségben, és további 58 embert eltűntként tartanak nyilván.

A hivatalos adatok szerint 114 embert sikerült élve kimenteni a romok alól, és továbbra is mintegy 25 ezren vannak átmeneti szállásokon.  A természeti katasztrófa legsúlyosabban az ország nyugati, csendes-óceáni partvidékén egy 200 kilométeres szakaszt érintett, de szerte az országban érezni lehetett a rengést. A földmozgás Pedernales városán kívül súlyos károkat okozott Manta és Portoviejo városokban is.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport