Motoros bandák közti leszámolás volt a frankfurti lövöldözés oka

2016.05.05. 19:30 Módosítva: 2016.05.06. 11:13


Délután 17 órakor ismeretlenek lövöldöztek Frankfurt egyik belvárosi téren, ahol a munkaszüneti nap és a jó idő miatt sokan pihentek a kávézók, vendéglők teraszain -
írja a Frankfurter Allgemeine. Az elkövetők elmenekültek a helyszínről. 

Eddig három sérültről tud a rendőrség, egy könnyebben és ketten súlyos sérüléseket szereztek. Őket kórházba szállították, a rendőrök közben a helyszínt lezárták. 

A rendőrség az iszlamista vagy szélsőjobboldali hátteret kizárta, a lövöldözés oka motoros bandák közötti leszámolás lehetett.

A rendőrség első értesülései szerint az elkövetők egy 1881 feliratú Mercedes terepjáróból kiszálló csapatra lőttek, ami a Hells Angels motoros banda közkedvelt jelzése, így vélhetően egy elfajult alvilági konflitkus lehet a lövöldözés hátterében. Az eddigi tanúk 10-12 lövésről számoltak be, amit a teraszon ülők adtak le, akik később egy autóval elmenekültek. A rendőrség egy fekete kombi autót és egy Honda motort keresett.

A Bild szerint éjjel házkutatást tartottak a motoros bandák egyik találkozóhelyén. A rendőrség régóta tart attól, hogy Frankfurtban háború kezdődik motoros klubok, bandák között. Főleg a Hells Angels és az Osmanen Germania - egy németországi törökök által alapított új nemzetközi csoport - konfliktusa ad okot aggodalomra.

 

 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport