Fenyegeti egymást az USA és Észak-Karolina kormánya a melegellenes törvény miatt

2016.05.09. 18:40

Egymásnak ment az Egyesült Államok szövetségi kormányzata, és Észak-Karolina az állam nemrég elfogadott melegellenes törvénye miatt. A kormányzat ultimátumot intézett Észak-Karolinához: ha hétfőig nem vonja vissza a törvényt, akkor az elesik számos központi pénztől, például az egyetemek támogatásától, írja a BBC.

Válaszul  Észak-Karolnia beperli a kormányzatot.

Az állam minden eszközzel szeretné hatályban tartani a törvényt, és "alaptalan és égbekiáltó túlterjeszkedéssel" vádolja Washingtont. A törvény az állam szerint "a józan ész" alapján szabályozza a kérdést.

A törvény a kritikusai szerint emberi jogi normákat sért. Számos olyan antidiszkriminációs szabályt helyez hatályon kívül, amelyek eddig segítették az LMBTQ-közösséget. ezek egyikével foglalkozott sokat a média: a törvény kimondja, hogy mindenki csak a született nemének kialakított vécéket használhatja. A magyarázat az volt, hogy egyébként gyakoribbak lennének a szexuális zaklatások.

Az állam szóvivője, Tim Moore az NBC-nek azt mondta: "Nem akarjuk elveszteni a pénzt, de nem hagyhatjuk, hogy az Obama-kormányzat zaklasson minket a hétfői dátummal. Ez nem így működik."

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét