Megölték a Hezbollah egyik parancsnokát

2016.05.13. 06:22

Egy izraeli légicsapásban meghalt Musztafa Badreddín, a Hezbollah radikális libanoni síita szervezet egyik magas rangú katonai parancsoka, írja az MTI. A hírt a Hezbollah jelentette be pénteken. A közlemény szerint Badreddín kedden halt meg a libanoni-szíriai határ közelében.

"1982 óta az iszlám ellenállás legtöbb hadműveletében részt vett" - fogalmaztak a Badreddín halálát bejelentő közleményben.

Badreddín Imád Mugníjének, a Hezbollah fegyveres szárnya katonai parancsnokának sógora volt. Vádlott volt abban a perben, amelyet az ENSZ támogatásával felállított különleges törvényszék folytat Rafík Haríri volt libanoni miniszterelnök 2005-ben történt meggyilkolásának ügyében. Kuvaitban halálra ítélték egy 1983-as pokolgépes robbantássorozatban betöltött szerepe miatt. 1990-ben, amikor Irak megtámadta Kuvaitot, Badreddín megszökött börtönéből. A feltételezések szerint az utóbbi időben többek között Iránban bujkált.

A 2011 óta tartó szíriai polgárháborúban az Irán támogatását élvező libanoni milícia Bassár el-Aszad elnök mellett harcol, és rendszeresen lő ki rakétákat Izrael területére is. Izrael nemrég beismerte, hogy több tucat légicsapást mért a Hezbollah állásaira Szíriában.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport