Mit csináljunk, ha egy száguldó vonaton azt látjuk, hogy a mozdonyvezető elrohan mellettünk?

Untitled-1
2016.05.15. 08:06 Módosítva: 2016.05.15. 11:22

Egy lengyel mozdonyvezető lélekjelenlétének köszönhetően minden bizonnyal számos utas úszott meg sérülések nélkül egy csúnya vasúti balesetet, aminek egyébként komoly sérültjei, akár halálos áldozatai is lehettek volna.

A BBC honlapjára feltöltött videó és az Independent honlapján lévő cikk szerint 110 km/órás sebességgel száguldott a lengyel vonat, amikor a mozdonyvezető észrevette, hogy egy kereszteződésben egy teherautó platója lóg a sínekre.

Mivel a teherautó lefulladt, a vonat pedig ekkora sebességnél már nem tudott volna megállni, Mateusz Szymanski, a mozdonyvezető, behúzta a vészféket, és elkezdett hátrafelé rohanni a vonatban.

Méghozzá nem azért, hogy elkerülje, hogy ott legyen a vonat elején, amikor belecsapódik a teherautóba – bár ez a járulékos hatása is megvolt a dolognak –, hanem azért, hogy figyelmeztesse az utasokat a közelgő ütközésre. Az utazók szerencsére kapcsoltak, az ülések közé bújtak, vagy a sorok között találtak menedéket. Az ütközés senkit sem ért váratlanul, így mindenki megúszta sérülés nélkül.

A balesetben a vonatnak jó néhány ablak betört, ott, ahol néhány másodperccel korábban utasok ültek. Vagyis ha a mozdonyvezető nem figyelmezteti őket, biztosan lettek volna, akik súlyosan megsérülnek, ezt Krzysztof Ryfa, a vasúttársaság vezetője is megerősítette az eset után.

A vonat egyébként Nyugat-Lengyelországban, Wagrowieczből Poznanba közlekedett.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport