Mr Gay 2001 lett Manchester polgármestere

2016.05.19. 19:20 Módosítva: 2016.05.19. 19:41

Beiktatták Manchester első felvállaltan meleg polgármesterét, aki köszöntőbeszédében egy Abba számot idézett - írja a Manchester Evening News. "I'm going to do my very best and it ain't no lie. You're going to take me to the test and you'll let me try. Take a chance on me" - mondta. Ez nagyjából annyit tesz: "a tőlem telhető legjobbat fogom tenni, és ez nem hazugság, teszteljenek, tegyenek velem egy próbát".  

Carl Austin-Behan 2001-ben nyerte meg az angliai Mr. Gay-versenyt. Az új főpolgármester szerint eljött az idő, hogy a város nyíltan meleg vezetőt kapjon.

Carl Austin-Behan régen katona volt, de homoszexualitása miatt a kilencvenes években menesztették a légierőtől, ezután rendezvényszervezőként dolgozott, és modellkedett is.

manch
Fotó: manchestereveningnews.co.uk

Később a Munkáspárt színeiben Manchester városi önkormányzatnál dolgozott. Idén őt jelölte a párt a főpolgármesteri posztra. 

Carl férje, Simon azt nyilatkozta, hogy most már Manchester első melegházaspárja helyett ők lettek Manchester első emberei. 

Azt nyilatkozta, kicsit másképp fogja vezetni a várost, mint elődje, Paul Murphy, mert új szemléletre van szükség.  • Tippek
  • Lakáshitel