Gyilkos hatolt be a Buckingham-palota kertjébe

2016.05.20. 15:29

Gyilkosságért elítélt, feltételesen szabadlábon lévő bűnöző hatolt be a Buckingham-palota parkjába - írja az MTI. Az eset csütörtökön történt, de a behatoló kilétére pénteken derült fény. A 41 éves Dennis Hennessy háromméteres kerítésen mászott át, működésbe hozta a riasztórendszert, de így is tíz percig tartott, mire a biztonsági szolgálat megtalálta és elfogta.

Hennessy azt mondta, hogy csak a palota parkjában akart gyönyörködni, de többször is megkérdezte a biztonságiakat, hogy II. Erzsébet királynő otthon van-e.

A királynő és férje, Fülöp edinburghi herceg állandó lakhelye a London nyugati határában lévő windsori kastély, de az incidens idején mindketten a Buckingham-palotában tartózkodtak.

Hennessyt pénteken bíróság elé állították, és kiderült, hogy 1992-ben egy hajléktalan megöléséért elítélték, és csak azért lehetett szabadlábon, mert feltételesen szabadságra bocsátották.

Pénteken négyhavi elzárásra ítélték Hennessyt birtokháborítás és rongálás címén. Arról egy magasabb szintű bíróság dönt majd, hogy a gyilkosságért kiszabott ítélet letöltését is folytatnia kell-e.

Nem ő volt az első

1982 júniusában Michael Fagan munkanélküli kőműves a Buckingham-palota egyik nyitott ablakán át bemászott a királynő hálószobájába, és félórát üldögélt az uralkodó ágya szélén, míg a testőröknek feltűnt, hogy valami rendellenesség történik. Fagan azt mondta: csak azt akarta, hogy a királynő megtudja, milyen nehéz egy hat gyerekét egyedül nevelő munkanélküli sorsa.

1994 februárjában egy sárkányrepülős behatoló landolt a Buckingham-palota tetején, ahol pucérra vetkőzött, és így várta a rendőröket.

2003-ban Anton Barschak amatőr színész mutatványa keltett botrányt a windsori kastélyban, ahol Vilmos herceg 21. születésnapját ünnepelték a teljes királyi család részvételével. Éppen Vilmos beszélt a színpadon a jelmezbállal egybekötött mulatság 300 részvevőjéhez, amikor Barschak mellette termett, kikapta kezéből a mikrofont, és közölte, hogy ő Oszama bin Laden, majd két csókot nyomott a fiatal herceg arcára, és beállt a büfépult előtt álló sorba. Innen vezették el a jókora késéssel ébredő biztonságiak.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport