János, Pál
19 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hatalmas robbanás volt egy vegyi üzemben, többen meghaltak

2016.05.26. 17:45

Óriási robbanás történt csütörtökön egy vegyi üzemben az India nyugati részén fekvő Mumbai egyik külvárosában; a balesetben öten meghaltak és kilencvenketten megsérültek, írja az MTI.

A robbanást követően tűz ütött ki a gyárban, majd az épület összeomlott. A környéken lakók a levegőbe került gáz miatt légzési nehézségekre panaszkodtak - számoltak be a hatóságok.

Az üzemtől mindössze egy kilométerre lakó Szumed Josi azt mondta, először azt hitte, földrengés van, annyira megrázkódott a házuk. "Az ablaküvegek kitörtek és kirohantunk az épületből" - tette hozzá.

Egy helyi rendőrtiszt közölte, vizsgálják a robbanás okát. Hangsúlyozta, a mentőszolgálatok továbbra is igyekeznek kimenteni a törmelék alatt rekedt embereket. "A mentési munkálatok holnap reggelig is eltarthatnak. Öten biztosan meghaltak és kilencen súlyosan megsérültek" - tette hozzá.

A mentőakcióban húsz tűzoltó-brigád és tizenöt mentőautó vesz részt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!