Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ágnes
-6 °C
2 °C

Két vadászbombázó ütközött az Atlanti-óceán fölött

2016.05.26. 19:15

Két F/A-18 Hornet típusú vadászbombázó ütközött össze az Atlanti-óceán fölött, Észak-Karolina partjainál csütörtökön, írja a Pilot Online.

Fagal Nifin őrmester elmondta: a balesetben négy ember sérült meg, állapotukról azonban egyelőre nem adott tájékoztatást. A négy túlélőt egy halászhajó dolgozói menekítették ki, majd helikopterrel szállították őket kórházba.

Az F/A-18 Hornet vadászbombázó az amerikai légierő egyik legsokoldalúbb repülőgépe: bombázóként, elfogó vadászként és taktikai felderítőként egyaránt használják. A Lódarázsként emlegetett gépet 1982-ben rendszeresítették, az Egyesült Államokon kívül Kanada, Ausztrália, Spanyolország, Kuvait, Svájc, Finnország és Malajzia légierőinél is bizonyított.

"Az F-18-as harcban is bizonyított: először az 1986-os líbiai bombázásokat biztosították a líbiai radarok megsemmisítésével, majd a Sivatagi Vihar alkalmából léptek fel különféle iraki célpontok ellen, később pedig Jugoszlávia légterében demonstrálták a NATO erejét" – írtuk korábban.  • Vennék
  • Hírek