Hétszázan fulladhattak a Földközi-tengerbe néhány napon belül

2016.05.29. 11:50 Módosítva: 2016.05.29. 12:09

Az elmúlt néhány nap leforgása alatt máig mintegy hétszáz ember fulladhatott a Földközi-tengerbe az ENSZ menekültügyi szervezete (UNHCR) szerint, írja a Breaking News. A hétszáz áldozat összesen három hajón utazott, mind Olaszország déli partvidékéhez közel borultak fel. 

Az ENSZ becslései szerint 100 ember hiányzik egy május 25-én hajótörést szenvedett csempészhajóról, és 550 egy másikról, ami egy nappal később borult fel. Túlélők beszámolója alapján az utóbbin összesen 670-en utaztak, de még saját motorja sem volt, egy másik hajó vontatta felborulásakor. A balesetet csak körülbelül 105-en élték túl. Május 26-án történt egy másik tragédia is, Líbia partjainál legalább harmincan vesztették életüket egy Olaszország felé tartó lélekvesztő balesetében, pénteken pedig egy hajóroncs közelében bukkantak 45 holttestre. 

A menekültáradat alig látszik apadni, a Földközi-tengerből hetente ezrével mentik ki a túlzsúfolt lélekvesztőkön hajózó embereket az olasz partiőrség csapatai. A sok sikeres akció ellenére az áldozatok száma is magasan maradt, becslések szerint idén már közel 1400 Európába igyekvő fulladt a tengerbe. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport