Judit
3 °C
7 °C

Hárommillió migráns indulna tovább Törökországból

2016.05.30. 17:35

Hárommillió migráns reméli Törökországban, hogy továbbindulhat Európa felé, jelentette ki Athénban Dimitrisz Avramopulosz, az Európai Bizottság migrációs ügyekért felelős tagja.

Úgy tudni, hogy Prokopisz Pavlopulosz görög elnökkel folytatott megbeszélésén az uniós biztos arról beszélt, hogy a migránsválság további alakulása nagyban függ az EU-török menekültügyi egyezmény sikerétől. Pavlopulosz szerint az Európai Unió egységéről is szó van.

Hétfő hajnalban nagyjából százan érkeztek a török partokról az Égei-tenger görög szigetekre, jelentette be a görög válságstáb. Az év elején még naponta akár 2-3000 érkezőt is regisztráltak.

Athén most viszont attól tart, hogy, ha Törökország nem kap uniós vízummentességet, felmondhatja a migránsok visszafogadására vonatkozó megállapodást, és újra tömegek indulhatnak el Görögország felé, írja az MTI.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?