Koronavírus adatok

2021. nov. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Taksony
0 °C
4 °C

Lövöldözés egy amerikai egyetemen

2016.06.01. 20:35 Módosítva: 2016.06.02. 08:38

Lövöldözés miatt lezárták szerdán a kaliforniai UCLA egyetemet Los Angelesben. Egy fegyveres támadó először megölt egy professzort, majd magával is végzett.

A hatóságok öngyilkos akcióról beszélnek, sajtóértesülések szerint rossz jegyei miatt gyilkolhatott a diák. A helyszínen egy búcsúlevélnek tűnő irományt is találtak.

Az áldozat egy kétgyermekes mérnökprofesszor, William Klug volt. Kollégái és ismerősei az amerikai sajtónak megrendülten nyilatkoztak, azt mondták, nem tudják felfogni a történteket.

A mérnöki karon a hét hátralevő részében már nem tartanak órákat a tragédia miatt, de a UCLA többi szakán folytatódik a tanítás.

A rendőrség az egyetem környékét több órára lezárta, diákoktól érkező Twitter-üzenetekből derült ki, hogy magas, fekete dzsekit és nadrágot viselő férfi a lövöldöző. Az egyetemet, melynek mintegy negyvenezer hallgatója van, ellepték a helyi rendőrség és az FBI emberei, s miközben interneten és okostelefonokon arra szólították a diákokat, hogy húzódjanak fedezékbe, miközben megkezdődött a kimentésük is.

A hallgatói önkormányzat helyettes vezetője, a 20 éves Rafi Sands okostelefonon a helyi sajtónak elmondta, hogy a rémült diákok az ő előadótermében a nadrágszíjaikkal próbálták meg lezárni az előadóterem ajtaját, s mindenki próbált a padok alá húzódni. A 21 éves Mehwish Khan mérnökhallgató a Los Angeles Times munkatársának - szintén okostelefonon - elmondta, hogy ő és a barátnői a mosdóba menekültek, nagy volt a fejetlenség.

Az amerikai televíziós csatornák helikopterről készített felvételekkel követik az eseményeket. A diákok rohamrendőrök  és mesterlövészek felügyeletével, fejük fölé tett kézzel vonultak ki az egyetem területéről. A Los Angeles-i rendőrség és az FBI munkatársai mellett jelen vannak robbanóanyagokkal is foglalkozó tűzszerészek. Bombát, vagy más fegyvert nem találtak. Elővigyázatosságból riadót rendeltek el Los Angeles egész területére.