Halállistája volt a kaliforniai lövöldözőnek

2016.06.02. 22:27

A Los Angeles-i rendőrfőkapitány nyilatkozata alapján a kaliforniai UCLA egyetemen szerdán lövöldöző Mainak Sarkar két professzorával és egy harmadik személlyel is végezni akart. Sarkar St. Paul-i otthonában találtak egy listát, amin a szerdán meggyilkolt kétgyermekes mérnökprofesszor, William Klug neve mellett egy másik professzor, és egy Minneapolis külvárosában holtan talált nő neve is szerepelt - írja az AP.

Sarkar szerdán ölt meg egy professzort az UCLA-n, majd magával is végzett. Az egyetemre Minnesotából ment autóval, két fegyver és a fegyverekbe való töltények is voltak nála. Sarkar a gyilkosság helyszínén hagyott egy üzenetet, amiben arra kérte azt, aki megtalálja a levelét, hogy etesse meg a macskáját minneapolisi otthonában. A rendőrök így találták meg a meggyilkolandó személyeket tartalmazó listát. A lista pedig elvezette őket a halott nőhöz, akivel fegyverrel végeztek. A CBC Local azt írja, hogy a halott nő Sarkar felesége, Ashely Hasti volt, aki szintén az egyetemen tanult.

A rendőrfőkapitány azt mondta, úgy tűnik, hogy Sarkar pszichés zavarokkal küzdhetett. A meggyilkolt professzorral már korábban is voltak konfliktusai: Sarkar meg volt róla győződve, hogy Klug ellopta az általa fejlesztett programkódokat, és más hallgatóknak adta oda. Az egyetem álláspontja szerint Sarkar mindezt csak kitalálta.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport