Judit
3 °C
7 °C

Az Iszlám Állam 26 millió darabos amfetaminszállítmányát foglalták le

2016.06.03. 12:54

26 millió, valószínűleg az Iszlám Állam felé tartó amfetamintablettát foglaltak le görög és amerikai nyomozók az Athén melletti Pireusz kikötőjében, írja az MTI görög sajtóértesülésekre hivatkozva.

Az elképesztő mennyiségű kábítószer Indiából érkezett, a címzett pedig egy líbiai cég volt, amelyet azzal gyanúsítanak, hogy együttműködik a dzsihadistákkal. A tablettákra egy konténerben találtak rá.

Az Iszlám Állam egyébként a kábítószerrel a harcosait erősíti, ezzel győzik le ugyanis a fáradtságot és félelmüket. Az Iszlám Állam 2014 vége óta jelen van Líbiában is.

Korábban mi is cikkeztünk arról, hogy Szíria a világ egyik legnagyobb amfetaminfelhasználója lett, a szír háborút pedig egy Captagon nevű szer pörgeti. Egy kiugrott ISIS-harcos a szerről azt mondta: "Nem tudod lehunyni a szemed, nem tudsz aludni, felejtsd is el. És bármi is próbáljon megállítani, nem fog sikerülni." Mások szerint miután valaki beveszi a Captagont, nem ismer félelmet.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?