Szilvia
10 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Civileket mészárolt a jemeni rakétatámadás

2016.06.03. 20:22

Tizenhét civil vesztette életét a dél-jemeni Taizz városának egyik forgalmas piacát ért rakétacsapásban - közölték pénteken az ország egészségügyi tisztségviselői. Az áldozatok között tíz nő és egy lány is volt. A támadás során legalább 30-an megsebesültek, és a halálos áldozatok száma még emelkedhet - mondták névtelenül nyilatkozó illetékesek.

A rakétákat a várost ostromló síita húszi lázadók indították a délutáni órákban. A helyiek már a jövő héten kezdődő ramadánra, ezért sokan voltak a piacon.

Mészárszék

A Taiz óvárosában lévő piac az ország nemzetközileg elismert kormányához hű egyik helyi ellenálló csoport ellenőrzése alatt áll.

Abdel-Rahím as-Sameji, a város orvosi bizottságának tagja elmondta: a rakéták eltaláltak egy buszmegállót, és megsemmisítettek számos házat is. A piacon látott jelenetet mészárszékként írta le.

A pénteki támadásnak volt a legtöbb civil áldozata mióta április 10-én az ENSZ tűzszünetre szólított fel a húszi felkelők és a nemzetközileg elismert jemeni kormány között. A törékeny fegyvernyugvást mindkét fél többször megsértette, és a kormány támogató szaúdi koalíció légicsapásai is folytatódnak az ország különböző pontjain.