Júlia, Rita
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
13 °C
25 °C

Hollande szerint fennáll a terrorveszély az Eb alatt

2016.06.05. 21:22

Fennáll a terrortámadás veszélye a labdarúgó-Eb ideje alatt, de nem szabad engedni a megfélemlítésnek – figyelmeztetett Francois Hollande vasárnap a francia közrádión.

A francia elnök szerint a fenyegetés még sokáig megmarad, de mindent meg kell tenni, hogy a pénteken kezdődő Eb sikeres legyen. “Franciaország mindent megtett, hogy szavatolja a rendezvény sikerét” – idézte Hollande szavait az MTI. A stadionokat és környékét csaknem 90 ezer csendőr, rendőr és biztonsági ember felügyeli majd.

Az elnök szerint a kedd óta tartó vasutassztrájk és az Air France jövő hétvégére tervezett pilótasztrájkja nem fog gondot okozni a szurkolóknak abban, hogy a meccsek helyszínei közt ingázzanak. Az Eb-re egyébként a franciák hétmillió szurkolót várnak.

Néhány nappal korábban az amerikai külügy is arra figyelmeztette állampolgárait, hogy a nyáron Európa-szerte számítani lehet terrortámadásokra. A külügyminisztérium két eseményt külön kiemelt: ezek egyike a július végi katolikus ifjúsági világtalálkozó Lengyelországban, a másik pedig a franciaországi labdarúgó-Eb. A figyelmeztetés augusztus végéig marad érvényben.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek