Meghalt az utolsó keresőkutya, amely részt vett a szeptember 11-i terrortámadás utáni mentésben

2016.06.07. 18:50

Tizenhat évesen elpusztult Bretagne, az utolsó keresőkutya, amely még részt vett a 2001. szeptember 11-i terrortámadások utáni mentésben, írja az MTI.

A nőstény golden retrievert hétfőn altatták el egy houstoni állatklinikán. Az utóbbi hetekben leállt a veseműködése és teljesen legyengült. A kórházba menet két tucat katasztrófavédő állt sorfalat neki, maradványaira egy amerikai zászlót terítettek, ahogy kihozták a kórházból.

Bretagne kétéves volt, amikor egy texasi csapat részeként gazdájával a New York-i World Trade Center (WTC) romjaihoz küldték. Tíz napot töltöttek Alsó-Manhattanben áldozatok után kutatva.

A mentőkutya kilencéves korában vonult vissza az aktív szolgálattól, utána a kereső- és mentőkutyákat népszerűsítette, gyakran látogatott általános iskolákba. Tizenöt évesen gazdája, Denise Corliss oldalán még részt vett a szeptember 11-i terrorcselekmények évfordulós megemlékezésén és szerepelt az NBC csatorna híradójában. Tavaly év végén találkozott George W. Bush volt elnökkel is.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport