Házasság miatt felgyújtotta lányát egy pakisztáni nő

2016.06.08. 19:15

Saját anyja önthette le benzinnel és gyújthatta fel 18 éves lányát, mert a család tudta nélkül férjhez ment – írta a BBC. A pakisztáni rendőrség egyelőre vizsgálja, hogy Zenat Rafik még élt, amikor meggyújtották vagy előtte megölték.

A tragikus eset rövid időn belül a harmadik a 200 milliós muzulmán országban. Iszlamabad közelében egy tanárnőt öltek meg ugyanígy, mert visszautasított egy házassági ajánlatot, az egykor Oszama bin Laden rejtekéül szolgáló Abbottabad környékén pedig azért égettek el egy lányt, mert segített barátnőjének megszökni .

Zenat Rafik esetében az anya mellett a lány fivérét is gyanúsítják a gyilkossággal, őt egyelőre keresik.

A lány férje családjánál keresett menedéket, ezután közölte a házasságot saját rokonaival. „Visszacsábították magukhoz, békülést ígértek” – mondta a férj, bár felidézte, hogy a felesége nem akart visszamenni, mégis meggyőzték róla. „Honnan tudhattuk volna, hogy megölik?” – kérdezte a fiatal férj.

2015-ben 1100 áldozata volt a családon belüli "becsületbeli" leszámolásoknak, de rengeteg eset rejtve marad. A nők elleni erőszak rendszeres jelenség. A hozzáálláson nem változtatott az sem, hogy egyre több nő vesz részt az oktatásban, és egyre kevésbé fogadják el másodlagos társadalmi szerepüket. Pandzsáb tartományban szigorították a nők elleni erőszak büntetőjogi megítélését, ami ellen több vallási szervezet is fellépett. Szerintük ez több váláshoz fog vezetni és szétrombolja a hagyományos családi kötelékeket.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport