18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Öntudatlan nőt erőszakolt a kuka mögött a tehetséges úszó

2016.06.08. 23:38
Tizennégy évet is kaphatott volna az a férfi, aki még tavaly januárban megerőszakolt egy öntudatlan nőt egy kuka mögött a földön a világhírű Stanford egyetemen. A férfi tehetséges úszó és jó tanuló, és most mindössze hat hónap elzárásra ítélték. Felhördült az amerikai közvélemény miután a bíró és családtagjai is mentegették az erőszakolót, és megindult az áldozathibáztatás is. Az áldozat neve ismeretlen, de nyilvános az a szívszorító levél, amiben brutális részletességgel vall az erőszakról és amit felolvasott erőszakolója füle hallatára a bíróságon.

Carl-Fredrik Arndt és Peter Jonsson még tavaly januárban gyanútlanul bicajoztak a világhírű amerikai Stanford egyetem Kappa-Alfa férfi kollégiuma mellett, amikor arra lettek figyelmesek, hogy egy férfi egy alul teljesen pucér és öntudatlan nőt erőszakol egy kuka mögött.

„Láttuk, hogy a nő egyáltalán nem mozdul, a pasi meg folyamatosan mozog, és ezt nagyon furcsának találtuk, úgyhogy megálltunk, és valami olyasmit kiabáltunk, hogy mit csinálsz?” - mondta a svéd cserediákok egyike az Expressen svéd bulvárlapnak. A férfi a kiáltásra abbahagyta az erőszakot, és futásnak eredt a két kerékpáros láttán, de Jonsson utánarohant, elkapta, és társával egészen addig feltartóztatták, amíg a rendőrség kiérkezett.

Az áldozat neve a mai napig ismeretlen. Annyit lehet tudni, hogy a 24 éves nő a húgát kísérte el egy stanfordos buliba, ahol saját bevallása szerint sokat ivott, többet, mint amennyit a szervezete elbírt. Nem emlékszik az erőszakra, az első emléke a buli után az, hogy a kórházban van, a hajában tűlevelek vannak, a vaginája duzzadt és mocskos, valamint közlik vele, hogy erőszak áldozata lett. 

Nem ismersz engem, de bennem voltál, ezért vagyunk ma itt

- kezdte levelét, amit erőszakolója jelenlétében, neki címezve olvasott fel azon a tárgyaláson, ahol a férfi mindössze fél évet kapott. „Álltam a zuhany alatt, néztem a testemet, és eldöntöttem, hogy nem akarom ezt a testet a továbbiakban. Rettegtem tőle, fogalmam sem volt, hogy vajon mi volt benne, hogy vajon teherbe estem-e, és ki érintette meg. Le akartam vetni a testemet, mint egy kabátot, és otthagyni a kórházban. Annyit mondtak akkor nekem, hogy egy szemetes mögött találtak rám, megerőszakolt egy idegen, és hogy jó volna, ha újra teszteltetném magam HIV-re, mert nem mindig mutatható ki azonnal az eredmény. Zúzódásaim voltak és kötések a bőrömön, a vaginám fájt, és furcsán sötét színű lett a döfködéstől, a bugyim eltűnt és annyira üresnek éreztem magam, hogy beszélni sem voltam képes.”

A nő megrázó részletességgel mondta el az érzéseit és sérüléseit, illetve azt, hogy habár végig nem volt magánál, a férfi szerint beleegyezett a szexbe. És az erőszakoló ahelyett, hogy bocsánatot kért volna, drága ügyvédet fogadott, és igyekezett bizonyítani, hogy a nő felkínálkozott neki és bele is egyezett az aktusba.

„Azt állította, hogy csak azért voltunk a földön, mert én elestem. Felhívnám a figyelmet, hogy ha egy lány elesik, akkor érdemes felsegíteni.

Ha túl részeg ahhoz, hogy járjon és elesik, akkor se mássz rá, ne farkald meg, ne vedd le a fehérneműjét és ne rakd a kezedet a vaginájába.

Ha egy lány elesik, segítsd fel. Ha kardigánt visel a ruhája felett, akkor ne vedd le róla, hogy megfoghasd a mellét” - írta a levélben.

A nőt erőszakoló férfiről akiről később kiderült, hogy Brock Allen Turnernek hívják, az eset idején elsőéves stanfordi diák volt, egy jól tanuló 19 éves, aki All-American úszó (ez a cím a középiskolai és egyetemi szinten legjobb és legelismertebb sportolóknak jár). Márciusban az ügyészség ebben az ügyben a nemi erőszak mellett még két további szexuális bántalmazással is megvádolta, az öntudatlan sértett elleni erőszak ugyanis még súlyosabb elbírálású eset. Amerikában az ilyen cselekményekért 2-14 évnyi börtönbüntetés járhat, szigorú besorolású szövetségi börtönben.

Brock Turner tehát 14 évnyi börtönbüntetéssel nézett szembe, pár napja viszont a Santa Clara megyei fellebbviteli bíróság mindössze három év próbaidőre és hat hónap elzárásra ítélte egy enyhébb fokozatú megyei börtönben. Turner élete végéig regisztrált szexuális erőszak elkövető marad.

A bíró azzal érvelt, hogy Turnernek nem volt priusza, jó tanuló volt és

ígéretes úszó olimpiai álmokkal, aki egyetlen hibát követett el.

Az enyhe büntetést azzal indokolta Aaron Persky bíró a Vox szerint, hogy a hat hónapnál hosszabb elzárásnak „súlyos hatása” lenne a 20 éves férfi életére. Az erőszakoló apja is erősen bagatellizálta az esetet, nyilvánosságra került a levele, amit a bírónak írt, és amiben úgy fogalmaz, hogy a fiának „már sosem lesz olyan élete, mint amiről álmodott, és amiért olyan keményen dolgozott”, valamint hogy

szegény fiú rendkívüli árat fizet húsz percnyi tevékenységéért.

Az efféle érveléssel szemben még megrázóbb az áldozat vallomása: "amit velem tett, évek alatt sem tűnik el. Velem marad, az identitásom része és örökké megváltoztatta a saját magamról alkotott képet, és azt, hogy miként élem az életem hátralévő részét."

Az SFGate tudósítása szerint a férfi alkoholszagú volt a letartóztatáskor, és azt mondta a rendőröknek, hogy hét doboz sört ivott a bulin, és közös megegyezéssel szexelt a nővel, aki a hatóságok szerint lélegzett ugyan, de teljesen öntudatlan volt. A lap idézi a rendőrségi jelentést is, ami szerint a férfi kicsit kótyagos volt az alkoholtól, de beszámolt arról, hogy szexuális viszonyt létesített a nővel, és mindenre emlékezett. Jól érezte magát az áldozattal, és azt állította, úgy tűnt, a nő is élvezi a dolgot.

Az amerikai Igazságügy-minisztérium 2014-es jelentése szerint a nemi erőszak áldozat diákok nyolcvan százaléka nem fordul a rendőrséghez. Az egyetemeken ötből kevesebb mint egy női hallgató kér segítséget az abúzus után, fogalmaz a riport. Június 8-ára már közel 600 ezren írták alá azt a petíciót, ami az enyhe büntetést hozó bíró felmentéséért indítottak stanfordi diákok. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport