Életfogytiglant kapott az amerikai lányt meggyilkoló gambiai menekült

2016.06.16. 10:53 Módosítva: 2016.06.16. 11:00

Egy bécsi bíróság életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte azt a gambiai menekültet, aki idén januárban meggyilkolt egy osztrák fővárosban tanuló 25 éves amerikai nőt. Az első fokú ítélet nem jogerős. 

A 25 éves Lauren M. babysitterként is dolgozott. Januárban nem ment a gyerekekért az iskolába a megbeszélt időben, a család ezután értesítette a rendőrséget. Félmeztelen holttestét a saját lakásában találták meg egy matracon fekve, körülötte égő gyertyákkal. A nőt megfojtották.

Lauren Mann fotója a facebookon
Lauren Mann fotója a facebookon

A nőn megtalálták a 24 éves, gambiai Abdou I. DNS-ét. A férfit végül egy svájci menekültügyi központban sikerült megtalálni. Letartóztatták, majd Svájc kiadta Ausztriának.

A sajtó a gyilkosságot eredetileg úgy tálalta, hogy az amerikai lány önzetlenül segíteni akart a számára ismeretlen, analfabéta menekült férfin, mire az megerőszakolta és megölte őt. Mint kiderült, az ügy bonyolultabb ennél.  

Az amerikai nő germanisztikát tanult Bécsben. Önkéntesként bekapcsolódott az Ausztriába érkező menekültek segítésébe, és német tanfolyamokat tartott a migránsoknak. Itt ismerte meg a a gambiai férfit, aki eredetileg Olaszországban regisztráltatta magát menekültként, és illegálisan tartózkodott Ausztriában.

Az amerikai egyetemista és a gambiai menekült között intim kapcsolat alakult ki. Együtt éltek a nő kis lakásában, amihez a férfinak kulcsa is volt. A férfi úgy jellemezte kettejük kapcsolatát, hogy "jó barátságban" voltak egymással. A bírósági tárgyaláson azt is állította, ő látta el drogokkal az amerikai nőt, amiért ő szexszel fizetett neki, erre azonban a bíróság szerint semmilyen bizonyíték nincs.

Kétségtelen, hogy a vádiratban az ügyészség is "szexuálisan nyitottnak" nevezte a nőt. A gyilkosság éjszakán a nő lakásán két afgán férfit látott vendégül, köztük egy 15 éves fiút, akikkel szintén intim kapcsolatba került.

Amikor a gambiai férfi a lakásba érkezett, barátnőjét a két férfival az ágyban találta. A két afgán elment, ezután történt a gyilkosság. A férfi azzal védekezett, hogy nem szándékos gyilkosság történt, szexuális játék közben fulladhatott meg a barátnője, amikor az arcát a párnába nyomta.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport