Ivó, Milán
EUR 383,89 Ft
USD 366,14 Ft
6 °C
26 °C

A nudizást fenyegeti a bevándorlás Németországban

2016.06.21. 20:55

Azon már meg sem lepődik senki, ha egy tervezett menekülttábor indulatokat vált ki a környékbeli lakosságból, most viszont egész újszerű probléma merült fel egy német kisvárosban épülő befogadóközpont kapcsán: a helyi naturista közösség attól fél, az idegenek veszélyeztetik majd a szabad nudizást, írja a Telegraph. 

Németországban nagy hagyománya van a meztelenkedésnek, még Angela Merkelről is találni pucér képeket az interneten. Meissen városának naturistái most fenyegetve érzik hobbijukat, mivel a vezetés épp a százéves nudistastrandnak helyet adó tópart túloldalára tervez elhelyezni 112 menekültet, akik közül sokak vallását sértheti a meztelenkedés, ezért a helyi önkormányzat azt tanácsolták a nudistáknak: ezután ne fürödjenek fürdőruha nélkül a tóban. 

A nudisták erre válaszként egy takarófalat kértek a városvezetéstől, amit nem kaptak meg, kaptak viszont több nyelven egy "német fürdőzési etikettet", melynek 9. pontja kimondja, hogy tilos a meztelenkedés a strandon. A nudisták mindezt a szabad testkultúra elleni támadásként élik meg. Petra Hoffman, a 400 taggal rendelkező nudistaklub egyik tagja azt mondta a Bild című német lapnak: "Már 1905 óta meztelenkedünk ezen a parton. Elutasítjuk ezeket a szabályokat, a mi területünkön mi akarjuk meghatározni, mi történjen."

Az önkormányzat képviselői azt mondták, megértik a naturisták problémáit, de nem volt más megfelelő helyszín a menekülttábornak.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!



  • Eladnék
  • Hírek