Izidor
1 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Százan meghaltak a kínai tornádóban

2016.06.24. 09:39

Legalább 98 ember életét követelte egy pusztító erejű tornádó csütörtökön a kelet-kínai Csiangszu tartományban. Nyolcszáz sérültet kell ellátni - közölte a helyi médiára hivatkozva az MTI.

A kora délután érkezett, óránként 125 kilométer sebességű szél, amelyet jégeső és felhőszakadás kísért, falvakat tarolt le, lakóházakat, iskolákat, óvodákat, üzemépületeket rombolt le. A forgószél járműveket, fákat és villanyoszlopokat is megrongált, a katasztrófasújtott terület nagy részén fennakadások vannak az áram- és ivóvízellátásban, valamint a távközlési szolgáltatásban is.

A sérültek nagy részét ideiglenesen felállított egészségügyi pontokon igyekeznek ellátni, a hajléktalanná vált emberek elhelyezéséről is intézkedtek. Jancseng város közigazgatási területén mintegy 700 tűzoltó vesz részt a mentésben, a romok alatt rekedt emberek utáni kutatást péntekre befejezték.

A nyári időszakban olykor előfordulnak tornádók a keleti és déli országrészben, de a mostanihoz  természeti csapás ritka. Jancseng térségét legutóbb 1966 márciusában érte nagyjából ekkora időjárási katasztrófa.