Koronavírus adatok

2022. jan. 27.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Károly, Karola
2 °C
7 °C

Robbantás és fegyveres akció egy szomáliai szállodában

2016.06.25. 19:25

Legalább 15 ember meghalt és 25 további megsérült, mikor szombaton autóba rejtett pokolgép robbant, majd fegyveresek tüzet nyitottak egy szálloda előtt Szomália fővárosában, Mogadishuban. Az áldozatok és a sérültek számát a helyi rendőrség hivatalosan is megerősítette.

Az áldozatok nagy része egyszerű járókelő volt, illetve a közeli boltok és egy benzinkút vásárlói, áll a rendőrség jelentésében. A fegyveresek benyomultak a szállodába, a rendőrök ott próbálják felvenni velük a harcot.

A Naso Hablod nevű hotel főleg a helyi kormánytisztviselők, a törvényhozás tagjai és a rendvédelmi erők tisztjei körében népszerű. A támadás utáni pillanatokat egy a Twitteren közzétett videó is megörökítette.

Három héttel ezelőtt egy másik fővárosi hotelt is megtámadtak valószínűleg az Al-Shabaab terrorcsoporthoz köthető fegyveresek, akkor 13 ember halt meg, illetve a három támadót is lelőtték a rendőrök. Helyi források szerint a mostani támadás mögött is az Al-Shabaab állhat, ők többször is támadtak már mogadishui hotelekre hasonló módszerrel.  • Vennék
  • Bankszámla