Skócia azonnal tárgyalásokat kezdeményez, hogy megvédje a helyét az EU-ban

2016.06.25. 14:44 Módosítva: 2016.06.25. 14:44

Nicola Sturgeon skót kormányfő mielőbb tárgyalni szeretne Brüsszellel arról, milyen lehetőségek vannak Skócia Európai Unióban maradására - írja a Telegraph. 

Sturgeon szombaton edinburgh-i irodája előtt állva nyilatkozta, szakértőkből álló tanácsadótestületet hoz létere, akik pénzügyi, jogi, diplomáciai döntésekben segítik majd annak érdekében, hogy az ország az unió tagja maradhasson.

Egy második függetlenségi népszavazás mindenképpen az egyik lehetőség, mondta a kormányfő. "A kormány ma reggeli ülésén egyetértett abban, hogy meg kell tenni a szükséges jogi lépéseket, amelyekkel egy esetleges népszavazás még idejében beütemezhető." A kormány ezen kívül azonnali tárgyalásokat kezdeményez az EU-val, hogy megvédje Skócia helyét a közösségben.

Brexit: a legfontosabb tudnivalók egy helyen

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek